Verkkouutiset

Matti Apunen: Taidevasemmistolaiset ovat hämmentäviä elitistejä

EVA:n johtajan mielestä taidevasemmistossa ajatellaan, että ilman valaistunutta etujoukkoa Suomi tuhoutuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen on kirjoittanut Kanavaan säveltäjä Kalevi Ahon esittämistä teemoista. Niitä olivat Apusen mukaan ”hyvinvointivaltiota ajetaan alas. Valtion omaisuutta myydään pilkkahintaan. Torjuntahävittäjiä ostetaan. Kulttuurilta otetaan”.

– Toisin sanoen Suomea johtavat sivistymättömät ja tyhmät ihmiset. Heidän tyhmyytensä ilmenee siinä, että he eivät jaa riittävästi rahaa Kalevi Ahon toimialalle, Matti Apunen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa Ahonkin tekemä osinkojen demoninsointi on suomalaisen talouskeskustelun mystisin juonne.

– Ikään kuin yritys saisi taloudellis-moraalisen hygieniapassin vasta ohjaamalla osingot suoraan valtion kassaan tai Keski-Pohjanmaan orkesterille.

Kalevi Aho totesi Helsingin Sanomain haastattelussa, että jokainen kulttuuriin sijoitettu euro maksaa itsensä kaksin-, jopa kuusinkertaisesti, ja festivaalipaikkakunnilla jopa monikymmenkertaisesti.

– Ajatus on poliittisesti niin korrekti ja kaunis, että on helppo ohittaa sen täydellinen mahdottomuus. Jos tämä sijoitustuoton runsaudensarvi olisi olemassa, kunnat voisivat saman tien tukea kamariorkesterit ja nukketeatterit turvoksiin ja nostaa jalat pöydälle, Apunen huomauttaa.

– Ja mitä hyvinvointiyhteiskunnan ”alasajoon” tulee, sanon taas kerran: hyvinvointivaltion tulonsiirrot ovat kasvaneet bruttokansantuotetta nopeammin.

EVA:n johtajan mukaan Kalevi Ahon haastattelussa paljastuu useita taidevasemmistolaisia koskeva juonne: ”he ovat hämmentäviä elitistejä”.

Apunen kehottaa Ahoa sanomaan Talvivaaran irtisanottaville, että Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin tarpeet tulevat ennen heitä.

– Se olisi selkeä talouspoliittinen kannanotto. Elävässä elämässä rajattoman verotuoton satukirjavaihtoehtoa ei ole ja valinnat joudutaan yleensä tekemään kahden vaikean väliltä, Apunen päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)