Verkkouutiset

Älypuhelin on suomalaisten peruspuhelin

Kosketusnäytöt ja 4G ovat yleistyneet selvästi, kertoo tuore selvitys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Älypuhelinten osuus suomalaisten käyttämistä matkapuhelimista nousi viime vuonna 60 prosenttiin, kun se vuonna 2013 oli 53 prosenttia. Viidestätoista Suomen käytetyimmästä puhelinmallista kaksitoista on älypuhelimia, ja Applen iPhone 4S -älypuhelin syrjäytti Nokian C2-01 -peruspuhelinmallin listan ykköspaikalta.

Tiedot käyvät ilmi Aalto-yliopiston tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksella tehdystä matkapuhelinkannan selvityksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Älypuhelinmallin nousu listan kärkeen tekee siitä uuden ”peruspuhelimen”, toteaa professori Heikki Hämmäinen.

Matkapuhelinten valmistajista Apple, Nokia/Microsoft ja Samsung dominoivat edelleen, sillä niiden osuus oli 92 prosenttia kaikista käytössä olevista laitteista. Nokia/Microsoftin osuus laski 55 prosenttiin (63 prosenttia vuonna 2013) ja Samsungin kasvoi 26,5 prosenttiin (20 prosenttia 2013) Applen pysyessä kutakuinkin samana kymmenen prosentin tietämissä.

– Älypuhelinten käyttöjärjestelmistä käytetyin on edelleen Android, jonka osuus on noussut 25,5 prosenttiin (17 prosenttia 2013). Käyttöjärjestelmistä toiseksi suosituin on Windows 16 prosentilla ja kolmanneksi Applen iOS 10,5 prosentilla. Nokian Symbian-järjestelmän suosio jatkoi laskuaan, kertoo selvityksen toteuttanut tohtorikoulutettava Alexandr Vesselkov.

Kosketusnäyttöjen suosio kasvaa tasaisesti. Kosketusnäytöllisten puhelinten osuus kasvoi 51 prosentista 58 prosenttiin. Kosketusnäyttöjen osuutta on kasvattanut erityisesti neljän tuuman ja sitä suurempien näyttöjen suosio matkapuhelimissa.

Langattoman tiedonsiirron teknologiasukupolvista uusin eli 4G/LTE on levinnyt käyttöön nopeammin kuin mikään aiemmista sukupolvista. Lähes joka viidennessä käytössä olevassa matkapuhelimessa on LTE-ominaisuudet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)