Verkkouutiset

”Oppilas ei voinut uskontonsa takia tehdä äitienpäiväkorttia”

Opettaja-kansanedustaja kertoo, että hänen entinen oppilaansa ei uskonnollisten syiden vuoksi voinut olla tekemässä äitienpäiväkorttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kirjoittaa blogissaan apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen ratkaisusta koskien uskonnollisten juhlien järjestämistä ja esimerkiksi Suvivirttä kouluissa. Heinosen mielestä opetushallituksen aiempi linja, jonka mukaan koulun kevät- tai joulujuhlasta ei tee uskonnollista tilaisuutta jokin uskonnollinen elementti, on aivan oikea.

”Minulla itselläni on ollut nimittäin myös oppilas joka ei voinut osallistua uskontonsa takia äitienpäiväkortin tekemiseen. Äitiä ei kuulemma pidä muistaa vain yhtenä päivänä vaan joka päivä”, luokanopettajana toiminut kansanedustaja kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Eikö tämä perinne myös apulaisoikeuskansleri Puumalaisen uuden linjauksen mukaan ole siis tämän oppilaan perusoikeuksien kannalta ongelmainen. Ehkä hän seuraavaksi esittää kiellettäväksi äitienpäivänkin”.

Heinonen toteaa, että ”jos haluaa vastaavaan pilkun viilaamiseen mennä niin eikö kirkkoon kuulumatonta loukkaa joululomat, pääsiäislomat ja juhannuslomat puhumattakaan vapaapäivistä kirkollisina pyhinä. Tai miksi kirkkoon kuulumattoman täytyy noudattaa Raamatusta tulevaa seitsenpäiväistä viikkorakennetta. Tai miksi minun tulee käyttää skandinaavisten vanhojen jumalten mukaan nimettyjä viikonpäiviä, vaikka en näihin jumaliin uskokaan”.

”Minä toivon, että jatkossakin kouluissa lauletaan Suvivirsi. Ja toivon, että kouluissa tehdään pääsiäisaskarteluja. Ja toivon, että äitienpäivän kortteja askarrellaan. Ja toivon, että keskiviikon jälkeen tulee jatkossakin torstai vaikka en itse uskokaan ukkosen jumala Thoriin (Toriin)”, Timo Heinonen kirjoittaa.

”Eli eiköhän tässä maassa ole jokunen isompikin ongelma kuin vanhat perinteet ja niiden vaaliminen, näkyminen ja kuuluminen suomalaiseen arkeen”, hän katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)