Verkkouutiset

Lännen Media: Pakolaisten sijoittaminen suomalaiskoteihin mahdollista

Pakolaisten sijoittamista tavallisten suomalaisten koteihin pohditaan jo, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen vastaanottokeskukset ovat maahan virtaavasta pakolaisvirrasta täynnä ja uusia keskuksia ollaan kovaa vauhtia perustamassa.

Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen ei sulje pois mahdollisuutta, että pakolaisia voisi sijoittaa vapaaehtoisten suomalaisten koteihin, samaan tapaan kuin Karjalan evakkoja sodan aikana.

– Jos pakolaisten määrä kasvaa ja majoitustilat kerta kaikkiaan loppuvat, kyllä se on yksi vaihtoehto, Lehtinen sanoo.

Hänen mukaansa joissakin maissa, kuten Saksassa yksittäiset ihmiset tai ihmisryhmät voivat toimia pakolaisten kummeina.

– Siellä myös yksityiset ihmiset ovat ottaneet vastuulleen pakolaisia tukien heitä taloudellisesti ja majoittaen heitä. Saksassahan pakolaisia asuu jo telttamajoituksessa. Sellaista tilannetta ei meillä ole näköpiirissä, Lehtinen toteaa.

Annu Lehtisen mukaan turvapaikanhakijan maahantuloon liittyvissä viranomaisasioissa tavallinen kansalainen ei voi kovin paljon auttaa. Sen sijaan kotoutumiseen ja uuteen ympäristöön sopeutumiseen liittyy paljon tärkeää tehtävää.

Vapaaehtoista toimintaa pakolaisten auttamiseksi on Suomessa olemassa jo paljon ja Lehtisen mukaan hallituksen kehitysapuleikkausten myötä tilaa vapaaehtoistyölle avautuu lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)