Verkkouutiset

Supo Ylelle: Ulkomaisten valtioiden valetukiasemia myös Suomessa

Norjassa ja Ruotsissa on viime aikoina noussut esille epäilyjä matkapuhelimien vakoilusta. Myös Suomessa on salakuunneltu matkapuhelimia valetukiasemien avulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomeen ja suomalaisiin kohdistuu jatkuvasti ulkomaalaista tiedustelua. Siinä toiminnassa käytetään erilaisia teknisiä välineitä. Näillä välineillä seurataan myös matkapuhelimia ja niiden käyttäjiä. Niitä käytetään myös puheluliikenteen salakuunteluun, suojelupoliisin viestintäjohtaja Jyri Rantala kertoo Yle Uutisille.

Hän myöntää, että ulkomaiset valtiot ovat salakuunnelleet suomalaisia matkapuhelimia muun muassa valetukiasemia käyttäen. Supo ei kuitenkaan halua kertoa, missä tätä tapahtuu.

– En voi kertoa tarkemmin, mitä tiedämme ja mitä emme tiedä, tai kuka on tästä [vakoilusta] vastuussa. En voi tehdä sitä paljastamatta omia metodejamme ja tietojamme vastapuolelle. Valitan, mutta niin se on, Rantala sanoo.

– Suojelupoliisi on kauan painottanut, että matkapuhelimia ei yleensä pitäisi käyttää herkistä tai salaisista aiheista puhumiseen. Se on paras tapa välttää riskejä. Pitää olla tietoinen siitä, että joku muu voi tietämättäsi saada tietoa asioista, jotka jaat matkapuhelimessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)