Verkkouutiset

Venäläinen media houkutteli kokoomusvaikuttajaa propagandatarkoituksiinsa

Venäläinen Lifenews.ru -uutissivusto yritti houkutella pitkäaikaista kokoomusaktiivia ja maanviljelijää kommentoimaan Venäjän elintarvikkeisiin kohdistamien tuontikieltojen vaikutuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensimmäisenä kuortanelaiseen maanviljelijään, Pauli Talvitiehen, otti yhteyttä dosentti Johan Bäckman. Talvitie oli tutustunut Bäckmaniin keväällä, kun tämä oli eurovaaliehdokas Kai Pöntisen kutsumana väittelytilaisuudessa.

Talvitien mukaan Bäckman tiedusteli häneltä Facebookin välityksellä, josko hän suostuisi Venäjän medioiden haastateltavaksi. Bäckman kertoi Talvitielle, että haastattelu koskisi Venäjän asettamien vastapakotteiden vaikutuksia Talvitien lihakarjatilalle.

Heti tämän perään Facebookiin tupsahti viesti Moskovasta englannikielisen Lifenews.ru:n toimittajalta, jossa toimittaja esitti saman haastattelupyynnön kuin Bäckman. Talvitien yhteystiedot toimittaja kertoi saaneensa Bäckmanilta.

– Minulle ei ollut hetkeäkään epäselvää, mihin tätä haastattelua tarvittaisiin. Toki jo maailmaa nähneenä, kysyin muidenkin mielipidettä.

– Oli aika yllättävää, että lähes kaikki olivat sitä mieltä, että minun pitäisi vastata pyyntöön myöntävästi, koska joka tapauksessa löytävät jonkun, jota pystyvät käyttämään hyväksi. Siksi vastasin periaatteessa myöntävästi, Talvitie kertoo Verkkouutisille.

Lifenews.ru olisi toteuttanut haastattelun Skypen kautta puhelinvideohaastatteluna.

Talvitie päätti kuitenkin asettaa ehtoja, ettei hänen sanomaansa vääristetä. Hän olisi sanonut, ettei pakotteilla ole suoria vaikutuksia omalle tilalle. Lisäksi Talvitie olisi ilmaissut, ettei ”kauppapolitiikkaa voi erottaa ja käsitellä irrallaan muusta politiikasta”.

– Tuohon ehtoon ja heidän tarpeeseensa saada haastattelu heti eetteriin, se sitten kariutui, Talvitie toteaa.

Lifenews.ru ei enää ollut yhteydessä Talvitiehen, kun tämä oli sanellut omat ehtonsa haastattelulle.

Talvitie on vaikuttanut useiden vuosikymmenten aikana paikallispolitiikassa ja kokoomuksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)