Verkkouutiset

Kokoomuksen Jukka Kopra: Maanpuolustusjärjestöjen määrärahat turvattiin budjettiesityksessä

Kansanedustajan mukaan valtiovarainvaliokunta on useasti joutunut lisäämään maanpuolustusjärjestöjen määrärahat vasta eduskunnassa käsittelyssä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra on tyytyväinen, että valtiovarainministeriön budjettiesityksessä on tällä kertaa huomioitu riittävät määrärahat maanpuolustusjärjestöille.

Kopran mukaan valtiovarainvaliokunta on useasti joutunut lisäämään määrärahat vasta eduskunnassa käsittelyssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Maanpuolustusjärjestöjen riittävä tuki on ollut vuosi toisensa perään valtiovarainvaliokunnan murheenkryyni. Valiokunta on ilmaissut selvän tahtotilan siitä, että määrärahataso vakiinnutetaan nykytasolle, eikä sitä lasketa. Tämä ongelma on vihdoin ja viimein ratkaistu jo budjettiesityksessä – kiitos siitä kuuluu valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok.), Jukka Kopra toteaa tiedotteessaan.

Maanpuolustusjärjestöjen toiminnan tukemiseen esitetään reilun kahden miljoonan euron määrärahatasoa tulevalle vuodelle. Summa vastaa sitä määrärahatasoa, jonka valiokunta lisäsi viime vuonna eduskunnan käsittelyssä. Kopran mukaan tämä antaa työrauhan maanpuolustusjärjestöissä tehtävälle tärkeälle työlle.

– On hyvä, että vuosia jatkunut epävarmuuden tila saadaan viimein päättymään. Maanpuolustusjärjestöjen toiminnalla on aivan keskeinen merkitys maanpuolustustahdon ja -taitojen ylläpitämisessä. Viimein maanpuolustusjärjestöjen keskeinen rooli on huomioitu myös valtiovarainministeriössä, Kopra tuumaa.

– Suomella on maailman osaavimmat reserviläiset, mutta se ei ole itsestäänselvyys. Maanpuolustusjärjestöt ovat aivan keskeisessä osassa suomalaisen puolustuskyvyn ja reserviläisten osaamisen ylläpitämistä. On tärkeää, että tämän työn jatkuvuus on nyt turvattu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)