Verkkouutiset

”Guggenheim-arkkitehtuurikilpailussa ennätykset rikki” – varajohtaja pitää käännekohtana

Guggenheim-säätiön varajohtaja sanoo uskovansa museoprojektin toteutumiseen ja sen mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Arkkitehtuurikilpailuun tullut valtava ehdotusmäärä (1 715) rikkoi ennätyksen. Kilpailua voidaan pitää osoituksena kaikista niistä mahdollisuuksista, joita syntyy, kun Suomen ja Guggenheimin vahvuudet yhdistyvät, sanoo Solomon R. Guggenheim -säätiön varajohtaja Ari Wiseman Verkkouutisille.

Guggenheim Helsinki -taidemuseosta järjestettävän arkkitehtuurikilpailun ensimmäisessä vaiheessa ehdotuksia tuli yli 1 700. Arkkitehtuurikilpailun 11-henkinen tuomaristo käy läpi ehdokastyöt ja kuusi finalistia julkistetaan 2. joulukuuta. Guggenheim Helsinki -projektin verkkosivuille on koottu kuvat jokaisesta ehdokastyöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Guggenheim-tuomaristoa johtava Mark Wigley on rohkaissut tuomaristoa olemaan avarakatseisia ja luovia. Hän korostaa, että arkkitehtuuri on prosessi ja että arkkitehtien esittämät luonnokset ovat ehdotuksia, joita jalostetaan kilpailun toisessa vaiheessa, Wiseman kertoo.

Kun voittaja on valittu, arkkitehti on mukana hankkeen mahdollisissa jatkokeskusteluissa Guggenheimin, Helsingin kaupungin, Suomen valtion ja Guggenheim Helsingin tukisäätiön kanssa. Wisemanin mukaan tuomaristo etsii innovatiivisia ajatuksia ja suunnitelmaa, joka mahdollistaa sekä Guggenheimin että Helsingin kasvamisen.

Guggenheim-säätiö on jo pitkään halunnut avata museoperheen viidennen museon Helsinkiin. Vuonna 2012 Guggenheim-hanke kaatui Helsingin kaupunginhallituksen äänestyksessä äänin 7–8. Vuoden 2013 syksyllä julkaistiin uudistettu ehdotus.

– Me uskomme lujasti tähän projektiin ja sen kautta avautuviin mahdollisuuksiin, jos projekti saadaan toteutetuksi.

Wisemanin mukaan tässä projektissa on kyse paikallisen taiteen tuomisesta yhteen ja sen kytkemisestä Guggenheimin tuottamien ohjelmien kansainväliseen verkostoon.

– Tässä on kyse lisäarvon luomisesta jo olemassa olevaan museoiden ja kulttuurilaitosten verkostoon Helsingissä. Kyse on yhteistyöstä ja uuden investoinnin sekä mahdollisuuden luomisesta Helsingin vahvuuksien ja ominaisuuksien jakamiseksi.

– Projekti on sijoitus tulevaisuuteen, ja se luo foorumin, jonka avulla Helsingin ja Suomen vahvuuksia tehdään tunnetuksi globaalien verkostojen välityksellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)