Verkkouutiset

”Kaveri ei uskonut. Kaveri uskoi, että kyllä taloudessa kaikki hoituu.”

Kokoomusjohtaja Alexander Stubbin mukaan alkukesän 2011 hallitusneuvotteluiden suurin ongelma oli erilainen tilannekuva.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alexander Stubb kuvaili sunnuntaina kokoomuksen vaaliristeilyllä työlista-puheessaan 2011 hallitusneuvotteluja. Hänen mukaansa oli kolme keskustaoikeistolaista ja kolme keskustavasemmistolaista puoluetta, joiden kuva taloudesta oli erilainen.

– Meidän kokoomuslaisten mielestä siinä vaiheessa olisi pitänyt kertarysäyksellä sopeuttaa valtiontalous, kuntatalous, ylipäätään julkinen talous. Kaveri ei uskonut tähän. Kaveri halusi pienemmän sopeutuksen. Kaveri uskoi siihen, että kyllä tämä kaikki kasvulla hoituu, Alexander Stubb sanoi.

– Me oltiin sitä mieltä että ei muuten hoidu, vaan me tarvitsemme rakenteellisia uudistuksia.

– Elettiin sellaisessa illuusiossa, että meillä on vuosittainen kasvu noin kolme prosenttia. Siihen mitoitettiin meidän hyvinvointiyhteiskunta. Se oli nokiamainen olettama, että tämä kasvu on pysyvää.

– Tosiasioiden tunnustaminen ei ollut siinä vaiheessa kaikkien mielessä, Stubb totesi.

Seuraavaa hallitusta rakennettaessa on Stubbin mukaan ”hirmuisen tärkeätä”, että kaikilla on samanlainen tilannekuva ja ymmärrys siitä missä Suomi makaa.

– Ei voida mennä samaan ansaan kuin 2011. Ei voida vain antaa hienoja lupauksia. Minusta se on äänestäjien huijausta.

– Vaalienalusaika on vaarallisinta aikaa. Poliitikot lupaavat kaikkea maan ja taivaan väliltä, Alexander Stubb varoitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)