Verkkouutiset

Brittilehti: Suomi saa nyt maistaa omaa lääkettään

Vaihtoehtojulkaisun Suomi-kirjoituksen mukaan "menokurin raivostuttaessa hyvätapaista maata muuttuu poliittinen pohja yhä vastaanottavaisemmaksi ääriaineksille".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britanniassa julkaistava Shout Out UK on julkaissut Suomea hyvin tuntevalta vaikuttavan artikkelin, jossa käydään läpi taloudellista ja poliittista tilannettamme.

Otsikossa todetaan Suomen saavan maistaa nyt omaa lääkettään. Vaihtoehtosivuston mukaan Euroopan periferiassa sijaitseva Suomi etsi viime vuosina keskeisempää roolia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”On ollut läheisempää kanssakäymistä Naton kanssa, mutta eniten Suomi muistetaan eurokriisissä Kreikkaa kohtaan ottamastaan kovasta linjasta, jolle vetivät vertoja vain EU:n entiset kommunistijäsenet, vaatiessaan ankaraa talouskuria Peloponnesokselle. Ironista on, että Suomen talouden jatkaessa laskuaan hallitus Helsingissä taistelee saadakseen julkisen sektorin leikkauksia omalle väestölleen”.

Brittijulkaisu käy läpi Nokia-kolossin käytännön kuolemaa ja Venäjän vastasanktioita Ukrainan-boikotille.

”Nykyinen keskustaoikeiston hallitus, joka on lainsäätäjien monen vuoden epätasapainon jäljiltä hauras, taisteli vihamielisessä talousilmapiirissä ja lopulta otti rohkean askeleen ohittaen perinteisen kollektiivisen liittojen ja työnantajien kaupankäynnin tehden yksipuolisia leikkauksia työntekijöille”, Shout Out UK tulkitsee ja kertoo ylityölisistä ja sairaspäivistä.

Shout Out UK:n mukaan Suomi on ollut huonommassakin tilassa esimerkiksi toisen maailmansodan jälkeen, jolloin maa välttääkseen ärsyttämästä Neuvostoliittoa teki valtavia ponnistuksia maksaakseen sotakorvaukset ilman Marshall-apua.

Kaikki kerrotaan maksetun Kremlin turhautuessa ja hämmästyessä, ”tehden näiden tyhjäksi tekosyyn miehitykselle”. ”Nyt ongelmat ovat kuitenkin epämääräisempiä ja vaikeammin määriteltävissä kuin vain entiseen herraan vedottaessa”.

”Edes niin hyvätapaisessa maassa kuin Suomi eivät liitot olleet antautumassa yksinkertaisesti hallituksen diktaattiin ja näyttivät voimiaan 18. syyskuuta”, julkaisu toteaa ay-liittojen mielenosoituspäivästä. Siellä kerrottiin Sdp:n Antti Rinteen lämmittäneen yleisöä puhumalla yhteistyöstä voimankäytön sijaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)