X
SULJE MAINOS
LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

YK-raportti varoittaa Eurooppaa ISIS:n iskuista

Kalifaatin kukistuttua terroristien huomio kiinnittyy Eurooppaan, tuore raportti varoittaa.

Tuore YK-raportti varoittaa terroristijärjestön ISIS:n suunnittelevan uusia iskuja Eurooppaan, kirjoittaa ruotsalainen SVT. Raportti perustuu eri tiedustelupalveluilta kerättyihin tietoihin.

Vaikka ISIS onkin menettänyt kalifaattinsa, ei sen uhka ole YK:n mukaan kokonaan väistynyt. Raportin mukaan noin 30 000 ulkomaista Isis-taisteilijaa on yhä elossa, ja heistä monen arvioidan joko jatkavan al-Qaidan riveissä tai perustuvan uusia terroristisoluja. Uhkana onkin nyt, että terroristien huomio kiinnittyy Eurooppaan.

Raportti varoittaa Eurooppaan kohdistuvista ISIS-iskuista jo ennen vuodenvaihdetta. Iskujen tarkoituksena on ”pahentaa jo olemassa olevia jakolinjoja ja pelkoja”.

Raportin mukaan uusien ISIS-terroristien jatkuva rekrytointi on toinen suuri uhkakuva. Radikalisointia ei olla saatu padottua Syyriassa ja Irakissa.

– Euroopassa uhka muodostuu ennen kaikkea kotimaihinsa palaavista ISIS-taistelijoista tai netissä radikalisoituneista ja innoittuneista ”yksinäisistä susista”, sanoo Belgian liittovaltion kriiskeskuksen OCAD:in johtaja Paul Van Tigchelt SVT:lle.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt