UPM:n logo. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

UPM sulkee Jyväskylän vaneritehtaan – 167 työttömäksi

UPM Plywood suunnittelee sulkevansa pysyvästi Jyväskylässä vaneritehtaansa.

UPM käynnistää koko tehtaalla työskentelevää henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Tehtaalla työskentelee 167 henkilöä.

Yhtiön mukaan Jyväskylän vaneritehdas on ollut pitkään heikosti kannattava myös erittäin hyvän kysyntätilanteen aikana. Investoinneista sekä säästö- ja tehostamistoimista huolimatta tehtaan toimintaa ei ole saatu pysyvästi kannattavaksi.

UPM:n mukaan kilpailu koivuvanerimarkkinoilla kiristyy jatkuvasti. Uutta koivuvanerikapasiteettia on rakennettu ja on suunnitteilla erityisesti Venäjälle, missä tuotannon kustannustaso on merkittävästi Suomea kilpailukykyisempi.

– Suomessa vaneriteollisuuden työehdot eivät ole mahdollistaneet kapasiteetin täysimääräistä käyttöä. Lisäksi toistuvat työmarkkinahäiriöt heikentävät suomalaisten yksiköiden toimitusvarmuutta. Suunnitelman mukaan tehtaalla valmistetut tuotteet valmistettaisiin jatkossa muilla UPM:n tehtailla Suomessa, Virossa ja Venäjällä, sanoo UPM Plywoodin liiketoimintajohtaja Mika Sillanpää.

UPM kirjaa vuoden 2020 toisen neljänneksen vertailukelpoiseen tulokseen vaikuttavina rakennejärjestelykuluina noin 22 miljoonaa euroa. Suunnitelman odotetaan tuovan noin 11 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt