Verkkouutiset

Vladimir Putinia vaaditaan oikeuteen korruptiosta, antoi valtion miljardilainan salatun vävypojan yritykselle

Venäläinen oppositiovaikuttaja yrittää saada Vladimir Putinia oikeuden eteen korruptiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Tverin alueen tuomioistuin on kieltäytynyt kuulemasta oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyin kannetta maan presidentti Vladimir Putinia vastaan, kertoo Kommersant.

Meduzan mukaan korruption vastaista FBK-säätiötä johtava Navalnyi on valittanut asiasta Venäjän perustuslakituomioistuimeen.

Navalnyi kiistää valituksessaan Tverin tuomioistuimen väitteen siitä, ettei Venäjän presidenttiä voi haastaa oikeuteen. Oppositiopoliitikon mukaan presidentti ei voi olla immuuni oikeustoimilta.

Navalnyin helmikuussa nostama kanne koskee vakavia korruptiosyytöksiä. Hänen mukaansa Vladimir Putin rikkoi Venäjän korruptiolakeja, kun hän ei kertonut eturistiriidasta, joka liittyi kaasuyhtiö Siburille valtion varoista myönnettyyn lainaan.

Sibur sai viime vuoden joulukuussa erittäin edullisen peräti noin 1,75 miljardin dollarin eli liki 140 miljardin ruplan suuruisen lainan uusiin hankkeisiin. Yksi Siburin omistajista oli tuolloin Kirill Shamalov. Shamalov on taas paljastunut Putinin salatun nuoremman tyttären Katerina Tihonovan aviomieheksi.

Navalnyi katsoo Putinin kanavoineen kaikessa hiljaisuudessa valtion varoja tyttärensä aviomiehen yritykselle.

Kirill Shamalov myi joulukuussa hieman lainan myöntämisen jälkeen osuutensa Siburista kiinalaiselle Sinopecille. Kaupan seurauksensa Shamalovista tuli tuolloin Venäjän tuorein dollarimiljardööri. Hänen omaisuutensa arvoksi arvioidaan 1,2 miljardia dollaria eli noin 1,1 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)