Trumpin asema vankka ensimmäisten esivaalien alla

Donald Trumpin asema näyttää vankalta ensimmäisten esivaalien alla Iowassa ja New Hampshiressä.

Donald Trump on noussut republikaaniehdokkaiden kärkeen Iowassa ja vahvistanut johtoaan New Hampshiressä, kertoo Foxnewsin tekemä mielipidemittaus.

Trump sai Iowassa nyt 34 prosentin kannatuksen kun kaksi viikkoa sitten hänen kannatuksensa oli 23 prosenttia. Ted Cruzin kannatus on laskenut 27 prosentista 23 prosenttiin. Marco Rubio on kolmantena 12 prosentilla.

Merkille pantavaa kuitenkin on, että kaikista haastatelluista 33 prosenttia ja 25 prosenttia Trumpin kannattajista sanoo olevansa vielä valmis muuttamaan mieltään ehdokkaan suhteen.

New Hampshiressa Trumpin kannatus republikaanien keskuudessa on vankka, vaikka se laskikin kaksi prosenttiyksikköä. Trumpin haluaa presidenttiehdokkaaksi nyt 31 prosenttia haastatelluista. Cruzin kannatus on 14 prosenttia ja Rubion 13 prosenttia. Muut ehdokkaat saavat alle kymmenen prosentin kannatuksen.

Trumpilla on New Hampshiressä torjuntaa, sillä 26 prosenttia republikaaneista ilmoittaa, että aikovat nukkua marraskuun vaaleissa, jos republikaanien ehdokas on Donald Trump. Iowassa 20 prosenttia haastatelluista tekisi samoin.

New Hampshiressä haastatelluista 36 prosenttia saattaa vielä vaihtaa ehdokasta ennen esivaalia.

Iowan esivaali on 1. helmikuuta ja New Hampshiren 9. helmikuuta.

Lue myös: Hillary Clinton vaikeuksissa kahdessa ensimmäisessä esivaaliosavaltiossa

Kommentit