Tietosuojalauseke

Henkilötiedot

Verkkouutiset menettelee henkilötietolain edellyttämällä tavalla henkilötietojen käsittelyssä ja rekisteröinnissä. Tiettyjen Verkkouutisten tarjoamien verkkopalveluiden käyttö on mahdollista vain rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymällä verkkopalvelun käyttäjäksi käyttäjän antamat henkilötiedot tallennetaan Verkkouutisten asiakasrekisteriin. Verkkouutiset ei kerää eikä käsittele käyttäjiin liittyviä henkilötietolain tarkoittamia arkaluonteisia henkilötietoja.

Verkkouutiset käyttää asiakasrekisterin nimi- ja osoitetietoja asiakassuhteen ylläpitoon, sekä muihin vastaaviin Verkkouutisten verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin. Käyttäjä voi milloin tahansa estää henkilötietojensa käytön ja/tai luovuttamisen ilmoittamalla siitä Verkkouutisten asiakaspalveluun.

Henkilötietolain tarkoittama rekisteriseloste on nähtävissä Verkkouutisten verkkopalvelussa. Käyttäjä voi käyttää henkilötietolain mukaista tarkastusoikeuttaan lähettämällä kirjallisen ja allekirjoitetun tarkastusoikeuspyynnön Verkkouutisten henkilötietorekisterivastaavalle.

Jos koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole oikeutettua tai tarpeellista, sinulla on oikeus poistaa kyseiset tiedot. Rekisteröityneenä lukijana voit tarkastaa tietosi ”omat tiedot” -sivulla ja tarvittaessa poistaa niitä osittain tai kokonaan.

Evästeiden käyttö

Verkkouutisten verkkopalvelujen sisällön käytön seuraamiseksi sekä palvelujen käytön helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi Verkkouutiset käyttää ns. evästeitä (”cookies”). Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Tällä tavalla voidaan kerätä tietoja siitä, miten ja milloin verkkopalveluja käytetään, ja näin voidaan palveluja kehittää edelleen käyttäjäystävällisemmiksi. Käyttäjä voi torjua evästeet muokkaamalla verkkoselaimensa asetuksia. Mikäli käyttäjä päättää torjua evästeet, käyttäjä ei voi täysin hyödyntää Verkkouutisten tarjoamia verkkopalveluja.

Tietoturva

Käyttäjä on tietoinen, että verkkoympäristö ja verkkopalvelut eivät ole täysin tietoturvallisia. Käyttäjä vastaa omien tietojärjestelmiensä tietoturvan asianmukaisesta hoitamisesta.

Verkkouutiset järjestää palvelunsa tietoturvan yleisesti hyväksyttävällä tavalla ja tehokkaasti ja pyrkii asianmukaisin teknisin ratkaisuin estämään asiattomien pääsyn tietojärjestelmiinsä.

Verkkouutiset ei kuitenkaan voi taata täydellistä tietoturvaa.