Ohranan talo sijaitsee Ullanlinnassa Korkeavuorenkadulla. KUVA: Wikipedia

TE: Kerrostaloon tulee autohissi ja robottipysäköinti

Helsinkiläisessä luksustalossa on panostettu ainutlaatuisiin asumispalveluihin.

Helsingin Ullanlinnassa sijaitseva 1800-luvun loistelias Ohranan talo on saamassa asukkaita. Asiasta uutisoi Talouselämä. Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt myi Ohranan talon Grand Residence Developmentille 21,5 miljoonalla eurolla vuonna 2016, minkä jälkeen se on saanut uuden ilmeen asuinrakennuksena.

Uudistetun talon palveluihin kuuluu esimerkiksi parkkirobotti, yhteiskäyttöauto sekä  samantyyppinen concierge-palvelu kuin hotelleissa.

– Parkkirobotti on sellainen saksalainen hissijärjestelmä. Kun siihen ajaa, auto lähtee nappia painamalla alas parkkiluolaan. Kun tulee takaisin, se kääntää auton lähtösuuntaan ja hakee sen sieltä. Sieltä sen voi puhelimella tilata, kertoo Grand Residence Developmentin hallituksen puheenjohtaja Erkka Valkila.

Grand Residence Developmentin toimitusjohtajan Joonas Juvan mukaan talon asuntojen neliöhinnat ovat Helsingin korkeinta tasoa ja liikkuvat ”15 000 euron paremmalla puolella”.

– Yksittäisissä asunnoissa on voitu rikkoa ennätyksiä ja talona ollaan varmaan keskiarvolla kaupungin korkeimmassa päässä, Juva kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt