X
SULJE MAINOS

Naiset sortseissa johti pahoinpitelyyn Ranskassa – ”Toulonissa on jo sharia voimassa”

Kaksi perhettä pahoinpideltiin Toulonissa Ranskassa, koska naiset kulkivat sortseissa, kertoo Corriere della Sera.

Polkupyörillä ja rullaluistimilla liikkeellä olleet kaksi avioparia lapsineen ja ystävineen joutuivat pahoinpidellyiksi vaatetuksensa vuoksi. Aluksi naisten kimppuun kävi sanallisesti kaksi nuorukaista, jotka nimittelivät naisia ”säädyttömien asujen” vuoksi.

Aviomiehet ryhtyvät puolustamaan vaimojaan. Tässä vaiheessa paikalle tuli kymmenkunta nuorta lisää, naiset kaadettiin maahan ja miehet pahoinpideltiin sairaalakuntoon. Tekijöistä on saatu kiinni kaksi ja muita etsitään valvontakameroiden nauhojen avulla.

Jo kesäkuussa Toulonissa sattui vastaavanlainen tapaus, kun 18-vuotias opiskelijatyttö joutui muslimityttöjen ahdistelemaksi linja-autossa.

Tapaukset, etenkin tuorein, on myös aiheuttanut poliittisen reaktion. Keskustaoikeistolaisen tasavaltalaispuolueen edustaja, feministinä tunnettu Lydia Guirous totesi, että ”ranskalaisnaisilla on edessään surkea kohtalo, jos emme pysäytä islamistipoliisia”.

Äärioikeiston Kansallisen rintaman puheenjohtajan Marine Le Penin sukulainen Marion Maréchal-Le Pen puolestaan sanoi, että ”Toulonissa on jo voimassa sharia-laki. Sortsien pitämisen vuoksi voi joutua sairaalaan”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt