X
SULJE MAINOS
Ukrainalaissotilas vartiossa etulinjassa Itä-Ukrainassa. LEHTIKUVA / AFP Anatolii Stepanov

”Mediaa ei jaksa kiinnostaa jatkuva sota naapurissa”

Kenraalimajuri (evp.) Jukka Sonnisen mielestä Ukraina unohtuu.

Ukrainan sota tuppaa kenraalimajuri (evp.) Jukka Sonnisen mukaan unohtumaan julkisesta keskustelusta.

– Mediaa ei jaksa kiinnostaa jatkuva sota meidän naapurissa, kaukomaiden pikkukahinat innostavat enemmän. Ihmisille on mukavampaa ihmetellä niitä ja kauhistella menoa kaukana kuin liian lähellä omaa elämää, Sonninen tviittaa.

Hän vastaa Suomen sotilastiedustelun entisen päällikön, kenraalimajuri (evp.) Pekka Toverin kommenttiin. Toveri viittasi Venäjän parhaillaan käynnissä olevaan Zapad-suurharjoitukseen ja tietoihin, joiden mukaan Itä-Ukrainan taisteluissa menehtyi viikonvaihteessa ainakin neljä ja haavoittui 17 ukrainalaista sotilasta.

– Kun joukot on sopivasti jo liikekannalla Zapadissa, jos vaikka saisi provosoitua ukrainalaiset vastaamaan tuleen että saisi syyn hyökätä?, Pekka Toveri pohti.

Vaikka sotatoimien laajuus onkin vaihdellut rajusti, ovat Venäjä ja Ukraina käyneet sotaa itäisessä Ukrainassa aina Krimin valloituksesta vuonna 2014 alkaen. Vuonna 2019 YK arvioi, että konfliktissa oli siihen mennessä kuollut ainakin 13 000 ihmistä ja haavoittunut useita kymmeniä tuhansia. Jopa 1,5 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa sodan takia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt