Verkkouutiset

Työtön kieltäytyi töistä lääkärin määräyksestä – TE-toimisto eväsi työttömyystuet

Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavan sairautta ei katsottu syyksi kieltäytyä ilta- ja viikonlopputöistä lääkärinlausunnosta huolimatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nimimerkki ”TE-keskukselle terve” kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla kokeneensa TE-keskukselta tylyä kohtelua sairautensa takia. Kirjoittaja kertoo sairastavansa kaksisuuntaisen mielialahäiriön vakavampaa 1. tyyppiä.

”Olen tehnyt aina määräaikaisia pätkätöitä. Työttömäksi jäin vuonna 2015, ja silloin lääkäri totesi, että säännöllinen vuorokausirytmi on sairauteni takia tärkeää enkä voi tehdä ilta- tai viikonlopputyötä”, hän kertoo.

TE-keskus tarjosi hänelle kuitenkin kahtakin eri työtä, joissa työaika oli pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Lääkärinlausunnosta huolimatta kirjoittajalta evättiin työttömyysturva, kun hän ei voinut ottaa töitä vastaan

”Vihdoin lakimiehen avustuksella, neljän kuukauden taistelun ja usean valituskierroksen jälkeen sain minulle kuuluvat tuet. Taloudellinen epävarmuus kuitenkin pahensi tänä aikana masennusoireitani.”

Kirjoittaja kertoo, että eläkevakuutusyhtiö myönsi hänelle sittemmin ammatillisen kuntoutuksen.

”TE-keskus tarjosi minulle kuitenkin kokopäivätyötä, vaikka olin aloittamassa kuntoutusta enkä siis ollut yleisillä työmarkkinoilla työnhakijana sairauteni takia.”

TE-toimiston virkailijat eivät kirjoittajan mukaan ole suostuneet yhteistyöhön hänen, sosiaalityöntekijöiden tai kuntoutusohjaajan kanssa tai kommentoineet, miten sairauden vaikutus työnhakuun voidaan heille todentaa.

”Virkailijoiden mukaan heillä ei ole mitään mahdollisuutta rajata tai estää työnhakua minun terveyteni vaatimin perustein. Onko niin, että TE-keskukselle vakava mielenterveysongelma ei ole este tai rajoite työnteolle?” Kirjoittaja kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)