Verkkouutiset

Suomi ja USA sopivat puolustusyhteistyön syventämisestä

Puolustusministeri Jussi Niinistö ja USA:n varapuolustusministeri Robert Work allekirjoittivat puolustusyhteistyötä koskevan aiejulistuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälistä puolustusyhteistyötä koskeva aiejulistus (Statement of Intent) on allekirjoitettu, kertoo puolustusministeriön tiedote. Aiejulistuksen allekirjoittivat puolustusministeri Jussi Niinistö ja Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert Work perjantaina Finlandia-talolla.

Aiejulistuksen tavoitteena on syventää kahdenvälistä puolustusyhteistyötä, lisätä säännönmukaisuutta ja monipuolistaa yhteistyötä. Aiejulistus on yleinen yhteistyöasiakirja, joka ei sido osapuolia oikeudellisesti eikä sisällä maiden välisiä puolustussitoumuksia. Julistuksen toimeenpanoa on tarkoitus tarkastella säännöllisesti.

Yhteistyötä vahvistetaan muun muassa puolustuspolitiikassa, tiedonvaihdossa, suorituskykyjen, valmiuden ja yhteystoimintakyvyn vahvistamisessa, koulutus- ja harjoitustoiminnassa, puolustusmateriaalialalla, tutkimus- ja kehitysyhteistyössä, evaluoinnissa sekä kansainvälisissä operaatioissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)