Verkkouutiset

Nämä ehdokkaat saivat kuntavaalirahaa – tunnettu rahoittajasäätiö jälleen kärkitukijana

Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland jakoi ehdokkaille suuren määrän ainakin 800-3 000 euron vaalitukia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huhtikuun 9. päivän kuntavaalien vaalirahailmoituksista on jätetty noin 60 prosenttia. Valittujen valtuutettujen ja varavaltuutettujen tulee jättää ilmoituksensa valtiontalouden tarkastusvirastolle 12. kesäkuuta mennessä.

Ilmoitettujen suurimpien tukijoiden listalta erottuu mainintojen määrän perusteella selvästi Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland (”kaksikielisen Suomen säätiö”).

Säätiö on aiemmissakin vaaleissa ohjannut merkittävästi rahoitusta Rkp:lle. Ennen kuntavaaleja säätiö kertoi tukevansa ehdokkaita enintään 300 000 eurolla, josta kolme neljäsosaa oli tarkoitus antaa Rkp:n ehdokkaille.

Tuesta ilmoittaneiden lista on vasta alustava, mutta siitä löytyi jo maanantaina 27 kyseisen säätiön antamaa vaalitukea.

Viisi säätiön antamaa vaalitukea olivat suuruudeltaan 3 000 euroa. Tuon suuruisen tuen saivat esimerkiksi Rkp:n Vaasan ääniharava kansanedustaja Joakim Strand ja neljä muuta Rkp:n ehdokasta eri puolilla Suomea.

Yksi ilmoitettu säätiön tuki oli 2 000 euroa ja neljä oli 1 500 euroa. Rkp:n ehdokkaiden lisäksi jälkimmäisestä tuesta on ilmoittanut vihreiden varapuheenjohtaja Helsingin Maria Ohisalo.

Rkp:n ehdokkaiden lisäksi esimerkiksi 800 euron saajissa ovat vasemmistoliiton Helsingin Dan Koivulaakso, vihreiden Saara Ilvessalo ja Sdp:n Steven Frostdahl.

Vaalien ennakkorahoitusilmoituksissa säätiöltä ilmoitti saavansa 1 500 euroa Sdp:n Nasima Razmyar, 1 700 euroa vasemmistoliiton Silvia Modig, 1 700 euroa Sdp:n Thomas Wallgren ja 2 000 euroa kokoomuksen Jan Vapaavuori.

Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland on siis toistaiseksi ilmoitettu vaalirahoittajana 27 kertaa. Vertailun vuoksi esimerkiksi eri työväenyhdistyksiä listalla on 21 kertaa ja eri ammattiyhdistyksiä tai liittoja 34 kertaa.

Vaalirahoitusilmoituksessaan Sdp:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner ilmoittaa saaneensa Metallin sos. dem. opintoyhdistykseltä 1 500 euroa ja Palkansaajien opintoyhdistykseltä 1 500 euroa. Jungner ei päässyt Helsingin kaupunginvaltuustoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)