Verkkouutiset

Kommentoinnin säännöt

Arvostamme juttujemme kommentointia ja iloitsemme siitä! Kommentit ovat parhaimmillaan merkittävä lisä juttuihimme. Verkkouutiset seuraa ja moderoi juttujemme kommentteja. On monia syitä, joiden vuoksi kommentti voidaan poistaa.

Edellytämme hyvien tapojen kunnioittamista. Erilaiset henkilöön käyvät kommentit poistetaan. Loukkaavat ja solvaavat viestit poistetaan. Kansanryhmien solvaukset, nimittelyt ja ihmisarvon loukkaukset poistetaan. Mainokset poistetaan. Voimasanat ja alatyyliset ilmaisut poistetaan.

Emme voi julkaista ulkopuolisia linkkejä. Poistamme myös toisten uutisten ja tekstien asiaankuulumattomat ja liian pitkät siteeraukset. Kommentin tarkoitus ei ole olla ”oma juttu”.

Perättömiksi tiedetyt väitteet ja keskustelun häirintä voidaan poistaa. Jutun tekijöiden, julkaisijan tai asian osallisten asiaton arvostelu poistetaan.

Jutun kommentointi ei ole väylä kysyä tai ottaa yhteyttä Verkkouutisten toimitukseen. Sitä varten on [email protected]

Kommentoijana sinun on pysyttävä jutun käsittelemässä asiassa. Asian vierestä olevat viestit poistetaan.

On lukuisia teknisiäkin syitä, joiden vuoksi kommentti voi poistua. Kommentti poistuu esimerkiksi, jos se on vastaus ja alakommentti johonkin poistettavaan kommenttiin. Kommentti poistuu myös esimerkiksi silloin, jos juttu joudutaan julkaisemaan uudelleen.

Näiden sääntöjen toistuva rikkominen voi johtaa kirjoittajan joutumiseen kommentoinnin estolistalle. Törkeä sääntöjen rikkominen voi johtaa kirjoittajan joutumiseen kommentoinnin estolistalle myös yhdestä kerrasta.

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)