X
SULJE MAINOS
Hubauto-tallin kilpa-auto Ranskassa. / Barker production / Youtube

Kiina vaatii: Taiwanin luovuttava lipustaan autoilussa

Le Mans -talli siirtyi käyttämään olympiakomitean lippua konfliktin välttämiseksi.

Kiinan väitetään painostaneen taiwanilaista Le Mans 24 -tallia luopumaan maan kansallisen lipun käytöstä kisojen yhteydessä.

HubAuto Racing -tallin johtaja Morris Chenin mukaan kilpailun järjestäjät kehottivat vaihtamaan lipun olympialaisissa käytettävään versioon. Kiinalainen suuryhtiö Tencent oli varoittanut jättävänsä suoran lähetyksen välistä, jos asiaan ei saataisi muutosta.

Le Mans -kilpailuja järjestävä Automobile Club de l’Ouest on todennut Taipei Times -lehden mukaan, että talleja voidaan pyytää käyttämään olympiakomitean lippua ”poliittisen debatin välttämiseksi”.

Kiinan hallitus on lisännyt viime vuosina poliittista ja sotilaallista painetta kapinallismaakuntana pitämäänsä Taiwania kohtaan. Maiden väliset suhteet ovat viilentyneet Taiwanin presidentti Tsai Ing-wenin virkakaudella. Hän on torjunut näkemyksen, jonka mukaan saarivaltio olisi osa Kiinaa.

Kiina on painostanut monia kansainvälisiä yhtiöitä käyttämään Taiwanista nimitystä ”Kiinan Taipei”. Kyseistä muotoilua käytettiin kahden taiwanilaisen elokuvan kohtalla Venetsian elokuvafestivaaleilla.

Kiinan kommunistisen puolueen ohjailema Global Times -lehti painotti jälleen elokuussa järjestettyjen sotaharjoitusten yhteydessä, että Taiwanin ”uudelleenyhdistäminen” voidaan toteuttaa voimakeinoin. Tuorein sota-alusten ja hävittäjälentokoneiden voimannäyttö järjestettiin tiistaina.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt