Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Jussi Halla-aho LM:lle: Vain vaalipuhetta, ettemme kelpaa hallitukseen

Perussuomalaisten puheenjohtaja ei usko sinisten paluumuuttoon.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho uskoo, että kokoomuksen ja SDP:n puheenjohtajien vihjailut siitä, että he eivät voisi tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa, ovat vaalipuhetta. Sillä pyritään Halla-ahon mukaan viestimään äänestäjille, että perussuomalaisten äänestäminen on turhaa.

– Jättäisin nämä kommentit siinä mielessä omaan arvoonsa, Halla-aho toteaa Lännen Median haastattelussa.

Puheenjohtajan mukaan Ruotsissa eletään tilanteessa, jossa Ruotsin kokoomus ja sosiaalidemokraatit joutuvat vaalien jälkeen päättämään liittoutuvatko keskenään vai tekevätkö yhteistyötä maahanmuuttokriittisten ruotsidemokraattien kanssa.

– Jälkimmäinen on niiden kannalta helpompi vaihtoehto. Muuten sinne syntyisi äänestäjien silmissä kaksipuoluejärjestelmä ruotsidemokraatit vastaan muut, josta ruotsidemokraatit tietysti hyötyisivät, Halla-aho sanoo.

Halla-aho uskoo, että ruotsidemokraattien menestys hyödyttäisi myös Suomea.

– Se johtaa varmasti maahanmuuttopolitiikan kiristymiseen Ruotsissa. Tämä todennäköisesti vähentäisi laitonta maahanmuuttoliikettä Ruotsin kautta Suomeen.

Halla-ahon puheenjohtajakaudella perussuomalaiset on tehnyt entistä enemmän yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.

Loikanneita ei odoteta takaisin

Puheenjohtaja ei usko, että siniset palaisivat perussuomalaisten leiriin kevään eduskuntavaalien alla. Hän ei myöskään usko, että perussuomalaisilla olisi halua ottaa loikanneita takaisin.

Halla-aho ei ota kantaa siihen, voiko Teuvo Hakkarainen (ps.) olla ehdolla kevään vaaleissa.

– Tästä keskustellaan sekä (perussuomalaisten Keski-Suomen) piirin että Hakkaraisen kanssa.

- Hakkaraisen ongelma on alkoholi. Hän on miehistä parhain, kun tämä ongelma poistetaan yhtälöstä. Ongelmaan ainoastaan Hakkarainen voi löytää ratkaisun, Halla-aho sanoo.

Hakkarainen tuomittiin kesäkuussa sakkoihin kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä. Tuomio ei ole lainvoimainen, koska syyttäjä on valittanut siitä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt