EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR ja Verkkouutiset

Verkkouutisten tärkeimpänä tavoitteena on tehdä juuri sinua kiinnostavia juttuja.

Toimituksemme tuottamien sisältöjen käytön seuraamiseksi sekä palvelujen käytön helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi käytämme apuna evästeitä. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka Verkkouutisten palvelin tallentaa käyttämäsi selaimen muistiin.

Kun saavut ensimmäsitä kertaa sivustollemme, käytössäsi on evästetyökalu. Sinulle kerrotaan, mitä evästeitä sivusto käyttää ja miksi. Sinulta myös pyydetään suostumus evästeiden käyttöön. Tämä suostumus tallennetaan selaimesi muistiin. Voit halutessasi estää tietyntyyppisten evästeiden käytön. Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset tarkistamaan ja muokkaamaan evästeasetuksiasi omat tiedot -sivulta.

Miksi keräämme tietoa lukijoistamme? – Keräämme tietoa ymmärtääksemme lukijoidemme tarpeita paremmin, osataksemme tehdä juuri sinua kiinnostavia juttuja ja voidaksemme jatkuvasti kehittää palveluamme.

Miten käytämme keräämäämme tietoa? – Käytämme lukijoista tallennettua tietoa palvelumme kohdentamiseen ja parantamiseen. Seuraamme esimerkiksi anonyymisti sitä, millaisia sisältöjä sivustollamme luetaan. Käytämme kerättyä tietoa myös näyttääksemme lukijoillemme mahdollisimman kiinnostavaa mainontaa.

Kenelle ja miksi jaamme kerättyä tietoa? – Jaamme tietoja vain ennalta määriteltyjen kumppaneiden kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi palveluntuottajat ja sosiaalisen median alustat. Sivustolla on suojaus, jolla estetään ulkopuolisten tahojen pääsy käsiksi tietoihin.

Kuinka kauan säilytämme kerättyä tietoa? – Säilytämme tietoa vain niin kauan kuin meillä on laillinen ja toiminnallinen peruste sen säilyttämiselle. Jos haluat esimerkiksi peruuttaa rekisteröitymisesi sivustollemme, voit itse poistaa tietosi kokonaan ”omat tiedot” -sivulla.

Evästeet – Kun saavut sivustollemme, sinulle kerrotaan, mitä evästeitä sivusto käyttää ja miksi. Sinulta myös pyydetään suostumus evästeiden käyttöön. Tämä suostumus tallennetaan selaimesi muistiin. Voit halutessasi estää yksittäisten evästeiden käytön ja esimerkiksi kohdennetun mainonnan näyttämisen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että näkisit vähemmän mainoksia.

OIKEUTESI

Tarkastusoikeus

Sinulla on oikeus tarkastaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Tallennamme henkilötietoja vain rekisteröityneistä lukijoista. Kun olet kirjautuneena sivustolle, voit tarkastaa tietosi ”omat tiedot” -sivulla ja tarvittaessa korjata, täydentää tai poistaa tietojasi itse.

Suoramarkkinointikielto

Emme myy tai muutoin luovuta henkilötietojasi muille tahoille. Välitämme kumppaneillemme evästeisiin perustuvaa pseudonyymitietoa, jota käytetään verkkomainonnan kohdentamiseen. Nämä kumppanit eivät kuitenkaan saa meiltä henkilötietojasi, eikä tällaisessa mainonnassa ole kyse suoramarkkinoinnista.

Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole perustetta käsitellä tietojasi.

Poisto-oikeus

Jos koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole oikeutettua tai tarpeellista, sinulla on oikeus poistaa kyseiset tiedot tai estää niiden käsittely. Rekisteröityneenä lukijana voit tarkastaa tietosi ”omat tiedot” -sivulla ja tarvittaessa poistaa niitä osittain tai kokonaan. Evästeisiin tallennettujen tietojesi käsittelyn voit myös estää itse. Katso aiempaa kohtaa ”evästeet”.

Valitusoikeus

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että henkilötietojasi käsitellessämme rikomme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.


Päivitetty viimeksi 24.5.2018.