X
SULJE MAINOS
Saksan liittokansleriehdokkaina ovat vihreiden Annalena Baerbock, sosiaalidemokraattien Olaf Scholz sekä konservatiivisen CDU/CSU -liittouman Armin Laschet. LEHTIKUVA / AFP John Macdougall

EU:n merkittävimmän valtion tulevaisuudesta päätetään tänään

Saksalaiset äänestävät tänään liittopäivävaaleissa.

Tänään Angela Merkel väistyy Saksan liittokanslerin paikalta, ja saksalaiset äänestävät Merkelille seuraajan sekä uuden parlamentin EU:n merkittävimpään maahan.

Liittokansleriehdokkaina ovat vihreiden Annalena Baerbock, sosialidemokraattien Olaf Scholz sekä konservatiivisen CDU/CSU:n Armin Laschet. Kisa kansleripaikasta Saksassa on ennennäkemättömän tiukka – sekä Laschetia että Scholzia on pidetty vahvoina ennakkosuosikkeina.

Syyskuun alussa julkaistun kyselytutkimuksen mukaan vaalien tärkeimpänä on maan ilmastotoimet lähitulevaisuudessa. Myös tulevista hallitusneuvotteluista odotetaan vaikeita.

Yleisradioyhtiö ARD:n viimeisessä mielipidemittauksessa ennen vaaleja sosialidemokraattisen SPD:n kannatus oli 26 prosenttia, CDU/CSU:n 22 prosenttia, vihreiden 15 prosenttia, Vaihtoehto Saksalle (AfD) 11 prosenttia Vapaan demokraattisen puolueen (FDP) 11 prosenttia, vasemmistolaisen Linken kuusi prosenttia ja Vapaiden äänestäjien (FW) kolme prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt