Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ben Zyskowicz: Eläkelupaukset ovat kuin nigerialaiskirjeet

Kokoomuksen kansanedustaja arvioi, että heikko kannatusmittaus sai pääministerin reagoimaan lupauksella.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz arvostelee pääministeri Antti Rinteen (sd.) ehdotusta nostaa pieniä eläkkeitä ja ottamalla varat työeläkerahastoista. Hallitusohjelmassa linjataan, että asia selvitetään kolmikantaisesti.

Zyskowicz vertaa ehdotusta ”nigerialaiskirjeisiin”. Niissä kansalaisia huijataan lähettämään rahaa Afrikkaan, jossa odottaa perintö, kunhan maksaa ensin osuuden, jotta raha voitaisiin sitten toimittaa Suomeen.

– Eihän me uskota tällaisia (nigerialaiskirjeet) juttuja. Miksi ei? Koska se on liian hyvää ollakseen totta, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

Zyskowicz huomauttaa, etteivät työeläkerahastot ole mitään rahasampoja, josta varoja voi ottaa noin vain ilman vaikutusta mihinkään.

– Kun pääministeri Antti Rinne sanoo, että sadoilla miljoonilla voidaan korottaa pieniä eläkkeitä ja että se ei ole mistään pois, niin se ei ole totta. Jos näitä pieniä työeläkkeitä lähdetään korottamaan tällaisilla summilla, niin totta kai se on pois muiden eläkkeistä, tulevista eläkkeistä tai eläkemaksuja pitää korottaa, joka vaikuttaa kielteisesti talouteen ja työllisyyteen.

Zyskowicz arvioi, että Rinne takertui ehdotukseensa, koskaYlen gallup oli SDP:n kannalta heikko. Zyskowicz huomauttaa, että  SDP:n ja keskustan kannatukset ovat alamaissa jo ennen kuin hallituksen työllisyystavoiteen on virallisesti kerrottu karkaavan käsistä.

Vihreiden ja PS:n suosio perustuu Zyskowiczin mukaan ”pelkobisnekseen”: ensimmäinen kertoo, että ilmastonmuutos uhkaa kulman takana elämää ja toinen, että sen vastainen taistelu nujertaa suomalaisen elämänmuodon.

– Kukaan ei vie maitoa pöydästä tai autoa pihasta, Zyskowicz sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt