X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Arto Satonen: Nykyhallitus toteuttaa edellisen hallituksen aktiivimallin

Hyvältä näyttää, kehuu kokoomusedustaja.

Kansanedustaja Arto Satonen (kok.) sanoo, että hallituksen esittelemä malli työnhausta on hyvin lähellä edellisen hallituksen vastaavaa mallia.

– (Juha) Sipilän hallituksen aktiivimalli kakkonen tulee nyt perusratkaisultaan voimaan (Sanna) Marinin hallituksen esityksestä. Työllisyysvaikutus perustuu aktiivisen työnhaun velvoitteeseen ja aktiiviseen yksilökohtaiseen tukeen. Tuen saamisen tuleekin olla vastikkeellista ja velvoittavaa. Hyvältä näyttää, Satonen toteaa.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) esitteli tänään eduskunnalle mallin, joka velvoittaa aktiiviseen työnhakuun. Toteutuessaan malli leikkaisi työttömyysturvaa niiltä työttömiltä, jotka eivät ole osoittaneet hakeneensa työtä aktiivisesti. Hallitus vaatii, että työntekijä hakee töitä vähintään kerran viikossa. Jos ehto ei täyty, työttömyysturvalle asetetaan karenssi.

Satosen mukaan kokoomus pitää tärkeänä, että yksilökohtainen tuki toteutuu. Hänen mielestään malli voidaan rahoittaa ainakin aluksi EU-varoilla.

– Jokaisen tarina on erilainen ja osaamistarpeet muuttuvat jatkuvasti. Riittävä rahoitus tulee turvata pysyvästi. Ensimmäisen vuoden rahoitus tulee kokonaan määräaikaisena EU:n elvytyspaketista ja jatko pitää katsoa.

Viime kaudella porvarihallitus esitteli vastaavan mallin, joka tunnettiin nimellä ”aktiivimalli kakkonen”. Tuolloin muun muassa SDP arvosteli sitä voimakkaasti, eikä malli koskaan tullut voimaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt