Verkkouutiset

YTK-kassan jäsenten työttömyys joulukuussa 11,4 prosenttia

YTK-kassan eli ns. Loimaan kassan jäsenten työttömyys nousi joulukuussa 11,4 prosenttiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisista palkansaajista YTK:n jäseniä on lähes 17 prosenttia. Näistä yli 361 000 henkilöstä oli joulukuussa vuoden keskiarvoa selvästi suurempi osa työttöminä. Työttömyysaste nousi 11,4 prosenttiin.

Koko viime vuoden työttömyysaste oli YTK:ssa talousarvion mukainen 10,7 prosenttia, mikä on yli kolme prosenttiyksikköä suurempi kuin neljä vuotta sitten.

– Valitettavasti tammikuun alku näyttää huonommalta kuin vastaava aika viime vuonna. Viime vuonna ensimmäisellä viikolla tuli noin 1 600 juuri työttömäksi jääneen päivärahahakemusta, kun viime viikolla saimme 2 300 hakemusta, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.

YTK:n näkökulmasta positiivinen uutinen on se, että tammikuun ensimmäisten viikkojen aikana on tullut noin 9000 uutta jäsentä.

– Vuonna 2016 jäsenmaksumme tulee määräytymään uudella tavalla, eli kesken vuotta liittyvä jäsen maksaa vain jäljellä olevasta vuodesta. Uskomme tämän näkyvän tasaisempana jäsenkasvuna läpi vuoden, Hänninen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)