Verkkouutiset

Yritysten näkemykset euroalueen taloudesta ovat heikoimmat vuoteen

Tuoreen yrityskyselyn mukaan euroalueen talousnäkymät ovat heikoimmillaan vuoteen ja delflaatiopaineet kasvavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuslaitos Markitin mittaama teollisuuden ostopäällikköindeksi heikkeni helmikuussa alimmalle tasolleen sitten viime vuoden tammikuun.

Markitin pääekonomisti Chris Williamson arvioi laitoksen tiedotteessa, että pettymyksen aiheuttanut helmikuun kyselytulos lisää suuresti Euroopan keskuspankin aktiivisen lisäelvytyksen todennäköisyyttä maaliskuussa.

Williamsonin mukaan kysely ei ainoastaan viittaa heikkoon talouskasvuun vaan myös deflaatiopaineiden lisääntymiseen. Hän arvioi euroalueen talouskasvun jäävän luultavasti alle 0,3 prosentin tammi-maaliskuussa.

Kaikkialla euroalueella kasvu on hänen mukaansa nyt hitaimmillaan viime vuoden alun jälkeen yritysten kamppaillessa heikkenevän kysynnän kanssa sekä koti- että vientimarkkinoilla.

Williamson arvioi, että heikon kysynnän takia yleisesti lisääntyvä hintakilpailun tarve johtaa päätöksentekijöitä huolettavaan deflaatiopaineiden kasvuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)