Verkkouutiset

Yritysten kehnot odotukset paranivat hiukan

Suhdannearvioiden kirkastumisesta huolimatta vain rakentamisen tilanne on keskimääräistä parempi, muistuttaa Elinkeinoelämän Keskusliitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuuden luottamus vahvistui maaliskuussa Elinkeinoelämän Keskusliiton mukaan hivenen, kun yritysten valmistuotevarastot supistuivat lähelle normaalilukemia. Tuotannon ennakoitiin kasvavan lähikuukausina aavistuksen verran, mutta toisaalta tilauskirjat ovat tavanomaista ohuemmat.

Suomen teollisuuden luottamus oli EK:n mukaan helmikuussa tehdyssä tiedustelussa Luxemburgin jälkeen EU-maiden toiseksi heikointa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rakentamisen luottamus nousi hieman maaliskuussa ja ylitti pitkän aikavälin keskiarvonsa. Tilauskannat vahvistuivat, mutta henkilöstön määrän ennakoitiin supistuvan lievästi kevään aikana. Suomen rakentamisen luottamus oli helmikuussa aavistuksen verran EU:n keskiarvoa korkeammalla.

Palveluyritysten luottamus sen sijaan hiipui lievästi. Palveluyritykset arvioivat suhdannetilanteen huonontuneen vähän viime kuukausien aikana, mutta toisaalta myynti on kasvanut alkuvuonna ja kasvun arveltiin jatkuvan lähikuukausinakin. Suomen palvelualojen luottamus oli helmikuussa koko EU:n keskiarvon alapuolella.

Vähittäiskaupan luottamus vahvistui maaliskuussa. Myyntimäärien arvioitiin kuitenkin pysyvän kevään aikana likimain ennallaan, ja varastot ovat aavistuksen verran normaalia täydemmät. Suomen vähittäiskaupan luottamus oli helmikuussa koko EU:n heikoin.

– Suhdannearvioiden kirkastumisesta huolimatta vain rakentamisen tilanne on keskimääräistä parempi, kuvailee ekonomisti Jouko Kangasniemi EK:sta maaliskuun suhdannetilannetta liiton tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)