Verkkouutiset

Suomen ensimmäiset aluevaalit pidetään 23. tammikuuta 2022. Ennakkoäänestys alkaa 12. tammikuuta. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Yrittäjistä 75 prosenttia aikoo äänestää aluevaaleissa

Vaaleissa on ehdolla lähes 1600 yrittäjää.

Yrittäjät aikovat vaikuttaa alue- eli ”sote”-vaaleissa, sillä peräti 75 prosenttia yrittäjistä kertoo äänestävänsä, kertoo tuore Yrittäjägallup.

– Yrittäjät tahtovat vahvasti vaikuttaa ensimmäisissä aluevaaleissa. Yrittäjät on tärkeä ehdokasryhmä lähes jokaisessa puolueessa ja kolme neljästä yrittäjästä aikoo äänestää. Yrittäjille on tärkeää, kuinka palvelut järjestetään ja miten sotemiljardit käytetään, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjien sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa yrittäjää kannattaa äänestää, ”koska yrittäjä tietää, että laadukkaat sote-palvelut voidaan turvata suomalaisille järkevin kustannuksin vain monituottajamallilla, jossa hyödynnetään julkisen sektorin, sote-yritysten sekä järjestön osaamista ja resursseja”.

– Yrittäjät esimerkiksi esittävät, että valinnanvapauden mahdollistavat ja hoitojonoja lyhentävät palvelusetelit otetaan laajalti käyttöön hyvinvointialueilla. Tämä on täysin valittavien sote-päättäjien käsissä.

Tämänhetkisen tiedon mukaan yrittäjäehdokkaita on eri puolueiden listoilla yhteensä 1[nbsp]575. Kokoomuksella on eniten yrittäjäehdokkaita (405), toiseksi eniten keskustalla (330) ja kolmanneksi eniten perussuomalaisilla (289). Häntäpäästä löytyvät vasemmistoliitto (51) ja RKP (40).

Jos katsotaan yrittäjäehdokkaiden osuutta kunkin eduskuntapuolueen ehdokkaista, selkeä ykkönen on Liike Nyt, jonka kaikista ehdokkaista 26 prosenttia on yrittäjiä (91).

Uusimmat
MAINOS