Verkkouutiset

Ympäristökeskuksen mukaan auton saa pestä omassa pihassa vain kerran kuukaudessa

"Toistuva tai ammattimainen pesu" on sallittua vain tarkoitukseen rakennetulla pesupaikalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääkaupungin ympäristökeskus on antanut tästä löytyvän ohjeen tai uutistiedotteen otsikolla Saako autoja pestä omalla pihalla Helsingissä?.

Ohjeissa kerrotaan, että ”kevät on selvästi saapunut, sillä Helsingin kaupungin ympäristökeskukseen on alkanut tulla puheluita auton pesuun liittyen. Tuntuu, että moni ajattelee säästävänsä aikaa ja rahaa pesemällä autoa omassa pihassa. Osa soittajista on ihmetellyt naapurin auton pesua ja ollut huolissaan sen ympäristövaikutuksista”.

Ympäristökeskus muistuttaa asiaa koskevista ympäristönsuojelumääräyksistä.

”Toistuva tai ammattimainen pesu on sallittu ainoastaan tähän tarkoitukseen rakennetulla pesupaikalla, josta jätevedet johdetaan hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta jätevesiviemäriin. Toistuvaksi pesuksi voidaan katsoa säännöllinen auton pesu esimerkiksi kerran viikossa”, keskus toteaa.

Satunnainen pesu ”vaikkapa kerran kuukaudessa” on ympäristökeskuksen mukaan sallittua. Tällöin ”pesuvedet voidaan imeyttää maahan omalla alueella edellyttäen, ettei siitä aiheudu ympäristön pilaantumisen vaaraa. Liuotinpesuaineiden käyttö on kiellettyä”.

Lisäksi huomautetaan, että ”pesuvesiä ei saa johtaa pihan tai kadun sadevesiviemäriin, sillä sitä kautta ne päätyvät yleensä lähimpään ojaan tai puroon ja siitä edelleen Itämereen. Yleisellä alueella, kuten kadulla, tiellä tai puistossa, autojen pesu on kiellettyä”.

”Myös taloyhtiöiden alueella peseminen on yleensä kielletty. Asiasta päättää taloyhtiön hallitus. Jos pesu sallitaan, se tulee tehdä ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti eli jätevesiä ei saa joutua sadevesiviemäriin”, ohjeissa sanotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)