Verkkouutiset

Osastonhoitaja Kirsi Helosuo mittaa potilaan verenpaineen YTHS:n terveyasemalla Töölössä Helsingissä 25. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto YTHS:lle

Ylityökielto jatkuu 16. syyskuuta kello 12 saakka.

Ammattiliitot Tehy, SuPer ja ERTO julistavat ylioppilaiden terveydenhoitosäätiötä koskevan ylityökiellon.

Järjestöt perustelevat päätöstä sillä, että Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n työehtosopimuksen neuvottelut ovat takunneet pitkään.

Ylityökielto alkaa tänään tiistaina kello 12 ja päättyy 16. syyskuuta kello 12.

Järjestöjen keskeinen tavoite neuvotteluissa on palkkausjärjestelmän uudistaminen, joka ottaisi palkkauksessa paremmin huomioon tehtävien vaativuuden sekä turvaisi nykyistä paremmin sen, että samasta työstä maksetaan samaa palkkaa. Järjestöt katsovat, että YTHS:n palkkataso on jäänyt jälkeen sekä kuntasektorista että yksityissektorista.

Järjestöjen mukaan YTHS:n toiminta laajeni merkittävästi vuoden 2021 alusta, mutta henkilökunnan määrä ei ole kasvanut vastaavasti. Henkilöstön vaihtuvuus on suurta eikä säätiö pysty riittävästi kilpailemaan työvoimasta, mikä on lisännyt vakituisen henkilöstön kuormitusta entisestään.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)