Verkkouutiset

Maanjäristyksen aiheuttamaa tuhoa Hatayn maakunnassa Turkissa. AFP / LEHTIKUVA / BULENT KILIC

Yli 5000 kuollut maanjäristyksessä, Turkissa kolmen kuukauden hätätila tuhoalueille

Useat maat ovat luvanneet lähettää runsaasti apua.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on julistanut hätätilan kymmeneen Turkin maakuntaan kolmeksi kuukaudeksi maanantaisen voimakkaan maanjäristyksen vuoksi, kertoo CNN.

Turkissa tapahtui maanantaina kaksi maanjäristystä ja useita jälkijäristyksiä. Yli 5 000 ihmisen tiedetään kuolleen ja kymmenien tuhansien loukkaantuneen Turkissa ja Syyriassa.

Ensimmäinen maanjäristys oli magnitudiltaan 7,8, toinen maanjäristys 7,5. Turkissa sanotaan olevan 3 500 kuolonuhria ja Syyriassa 1 600. Varhain tiistaina Turkissa tapahtui kolmas maanjäristys.

Molemmissa maissa romahti tuhansia rakennuksia. Kylmä talvisää on haitannut käynnissä olevia pelastustöitä. Luoteis-Syyriassa neljä miljoonaa ihmistä turvautui humanitaariseen apuun jo ennen maanjäristyksiä.

Yhdysvaltain geologisen tutkimuslaitoksen mukaan maanantainen maanjäristys oli yksi voimakkaimmista yli sataan vuoteen kyseisellä alueella. Järistyksen keskus oli Turkin eteläosassa Gaziantepin maakunnassa 24,1 kilometrin syvyydessä.

Useat maat sekä EU ja YK ovat luvanneet lähettää tuhoalueille runsaasti apua, kuten etsintä-, pelastus- ja lääkintäryhmiä sekä ruokaa, suojaa ja traumatukea.

Uusimmat
MAINOS