Verkkouutiset

Kela muistuttaa terveydenhoitomaksusta. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Yli 200000 opiskelijan hoitomaksu maksamatta

Korkeakoulujen opiskelijoiden pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle itsenäisesti OmaKelassa.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Tähän mennessä maksun on maksanut noin 50[nbsp]000 opiskelijaa. Se on maksamatta vielä noin 210[nbsp]000 opiskelijalla.

Kela lähetti viikolla 2 kirjeen opiskelijoille, jotka ovat Kelan tietojen mukaan ilmoittautuneet läsnä olevaksi kevätlukukaudelle 2022, mutta eivät ole vielä maksaneet terveydenhoitomaksua.

Opiskelija ei välttämättä saa kirjettä, jos hän on ilmoittautunut läsnä olevaksi vasta tammikuussa. Opiskelija ei saa kirjettä, jos hän on maksanut terveydenhoitomaksun tai jos hän ei ole ilmoittautunut läsnä olevaksi.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on tänä vuonna 35,80 euroa lukukaudessa. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua viimeistään 31.1.2022, Kela muistuttaa maksusta ja perii viiden euron kiinteän viivästymismaksun.

Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään, Kela voi kuitata eli vähentää maksun ja viivästymismaksun opintorahasta ilman opiskelijan suostumusta. Jos maksua ei saada kuitattua opintorahasta, se siirretään ulosottoon.

Opiskelija voi maksaa samalla kerralla sekä kevät- että syyslukukauden 2022 maksun.

Uusimmat
MAINOS