Verkkouutiset

Presidentinlinna Helsingissä. LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

Ylen gallup: Pekka Haavisto 45 – Alexander Stubb 42

Presidentinvaalissa on vielä paljon epävarmoja äänestäjiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen kyselyn kärkikaksikon Pekka Haaviston ja Alexander Stubbin kannatus jakautuisi presidentinvaalin ratkaisevalla toisella kierroksella hyvin tasaisesti.

Presidenttikyselyyn vastanneista Haavistoa kannattaa 45 prosenttia ja Stubbia 42 prosenttia. Vastaajista 13 prosenttia ei ota kantaa. Epävarmoja kannastaan on eniten perussuomalaisten ja keskustan äänestäjissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toisella kierroksella Stubb kerää kyselyn mukaan kannatusta puoluekentän keskeltä ja oikealta laidalta. Keskustan äänestäjistä hieman yli puolet kannattaisi Stubbia.

– Näyttää siltä, että erityisesti perussuomalaisille Haavisto on punainen vaate. Ehkä hieman yllättäenkin 69 prosenttia perussuomalaisten kannattajista menisi Alexander Stubbin taakse, vaikka hänkään ei varsinaisesti ole heille mikään ihanne-ehdokas, kuvailee Ylelle kyselyn tehneen Taloustutkimuksen Tuomo Turja.

Stubb saisi ääniä myös kristillisdemokraattien äänestäjiltä.

– Stubbin haaste on, että hänen on kammettava itsensä toiselle kierrokselle. Sen jälkeen asetelma muuttuu aika selkeästi ja kisasta Haaviston kanssa tulisi tämän kyselyn mukaan hyvin tasainen, Turja sanoo.

Toisella kierroksella Haavisto saisi kyselyn mukaan tuekseen noin 90 prosenttia vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajista ja 75 prosenttia SDP:n äänestäjistä. Keskustalaisista noin neljännes asettuisi Haaviston puolelle.

Presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella Pekka Haavistoa äänestäisi 31 prosenttia ja Alexander Stubbia 19 prosenttia vastaajista.

Olli Rehniä (kesk.) kannattaa 11 prosenttia, Mika Aaltolaa 10, Jussi Halla-ahoa (ps.) 9, Li Anderssonia (vas.) 6 ja Jutta Urpilaista (sd.) 5 prosenttia vastanneista.

Sari Essayahin (kd.) kannatus on 2  ja Harry Harkimon (liik.) 1 prosenttia.

Tutkimus on tehty Taloustutkimus Oy:n internet-paneelissa. Tutkimus toteutettiin 8.-11.9.2023 ja siihen vastasi 1 507 henkilöä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)