Verkkouutiset

Mielenosoitus Helsingin yliopiston päärakennuksen aulassa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Yle: Yliopistojen valtaajat saavat opintopisteitä mielenosoittamisesta

Apulaisprofessori kuvailee mielenosoitusten aaltoa taidokkaasti järjestetyksi solidaariseksi liikkeeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lapin yliopiston valtaukseen osallistuvilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opintopisteitä Valtauksen ja kansallisvaikuttamisen dramaturgiat-kurssin kautta, kertoo Yle.

Valtaukseen osallistuva opiskelija voi siis edistää samalla omia opintojaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Olen sekä osallistunut valtaukseen että ollut järjestämässä tätä ja ehdottomasti aion hakea opintopisteitä, kun mahdollisuus on, kertoo Ylelle kuvataidekasvatusta opiskeleva Aino Jäälinoja.

– On siistiä, että yliopisto haluaa toimillaan kannustaa aktivismiin ja demokratian pysymiseen pystyssä, hän kiittelee.

Kurssilla opetetaan, miten valtaus järjestäytyy. Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa nimetä valtauksessa tapahtuvia kansalaisvaikuttamisen muotoja, tunnistaa valtauksen keskeiset tavoitteet ja hahmottaa niiden välisiä suhteita sekä ymmärtää, millä tavoin taide ja aktivismi voivat kietoutua yhteen ja kykenee soveltamaan oppimaansa muihin kansalaisvaikuttamisen muotoihin.

Kurssista voi saada enintään viisi opintopistettä. Lapin yliopiston kuvallisen viestinnän apulaisprofessori Mari Mäkiranta kuvailee yliopistojen mielenosoitusten aaltoa taidokkaasti järjestetyksi solidaariseksi liikkeeksi.

Mäkiranta kertoo, että myös Taidelyopistossa teatteritaiteen opiskelijoille on tarjottu mahdollisuutta saada mielenosoituksesta opintopisteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)