Verkkouutiset

Terveyspalveluyritys Mehiläisen lääkärikeskus ja sairaala Töölössä Helsingissä 12. marraskuuta 2019. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yle: Yksityiset lääkäriasemat avaavat yhä enemmän erillisiä päivystyksiä

Tapaturmapäivystysten käyntimäärien sanotaan kasvaneen.

Yksityiset lääkäriasemat avaavat yhä enemmän erillisiä tapaturmapäivystyksiä, kertoo Yle.

Lääkäriasema Mehiläinen avasi syyskuun alussa tapaturmapäivystyksen Lahteen ja hiljattain Jyväskylään. Seuraava tapaturmapäivystys avataan syksyn aikana myös Kuopioon.

– Olemme nähneet sen tarpeelliseksi, sillä tapaturmia sattuu ihmisille ja nopealle hoitoonpääsylle on tarvetta. Samalla olemme kehittäneet omia prosessejamme tapaturmien hoitoon, sanoo Jyväskylän Mehiläisen yksikönjohtaja Mila Korhonen.

Mehiläisellä on tapaturmapäivystyksiä myös Espoossa, Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Vantaalla.

Lääkäriasema Terveystalolla on ollut tapaturmiin keskittynyt päivystys Jyväskylässä vuodesta 2018 alkaen. Ensimmäinen Terveystalon tapaturmapäivystys avattiin vuonna 2014 Helsingin Kamppiin.

– Tapaturmapäivystysten käyntimäärät ovat kasvaneet tänä vuonna verrattuna viime vuoteen. Katsomme palvelun laajentamista kysynnän mukaan, sanoo Terveystalon tapaturmapäivystyksen vastuulääkäri Jarkko Pajarinen.

Terveystalolla on yhteensä yhdeksän tapaturmapäivystystä. Jyväskylän ja Helsingin lisäksi niitä on Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)