Verkkouutiset

Yle: Vain kolmelta piirijohtajalta suora tuki Urpilaisen jatkolle

Yle Uutisten haastattelemista SDP:n 13 piirijärjestön puheen- tai varapuheenjohtajista vain kolme lupaa suoraan tukensa puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle, jos puheenjohtajasta äänestetään toukokuun puoluekokouksessa.

Toimihenkilöliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne on luvannut ilmoittaa ratkaisunsa puheenjohtajakisan suhteen helmikuun alussa. Torstain Helsingin Sanomat tosin kertoi Rinteen ehdokkuudesta jo varmana asiana.

Piiripuheenjohtajista vain kolme lupaa tukea Urpilaiselle, jos puheenjohtajasta äänestetään. Peräti seitsemän piiriä jättää kantansa vielä auki – ne haluavat katsoa, keitä vaaleissa on ehdokkaina, eivätkä suoralta kädeltä lupaa tukea Urpilaiselle. Kolme piiriä toivoo, että puheenjohtaja vaihtuu.

– Ei tämä ole Urpilaisen eikä kenenkään yksittäisen henkilön vika. Mutta jotta me saadaan puolueen kannatusalamäki pysäytettyä, niin jotain meidän pitää tehdä. Ja valitettavasti – jos ajatellaan puoluejohtoa – niin usein se tapa on veturin vaihto, Hämeen piirin puheenjohtaja Jouni Mäkelä sanoo Yle Uutisille.

Puheenjohtajat eivät määrittele piirien virallisia kantoja, mutta tuovat eräänlaisina ilmapuntareina jäsenistön kannat julki.

Urpilaista on arvosteltu siitä, että hän on unohtanut köyhät ja kentän. Esimerkkeinä puhutaan muun muassa hallituksen osinkovero- ja STX-ratkaisuista. Toisaalta puolueen kannatuksen laskua pidetään osana kansainvälistä ilmiötä sekä Urpilaisen valtiovarainministerisalkun mukanaan tuomana asiana.

Uusimmat
MAINOS