Verkkouutiset

Elisan myymälä Helsingissä 27. tammikuuta 2023. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yle: Tällä vanhalla paperilla voi tienata tuhansia euroja

Yhdellä Kymen Puhelimen osakkeella voi tienata lähes 6 000 euroa.

Suomalaisten pöytälaatikoista ja lipastojen kätköistä löytyy edelleen yli 2000 vanhaa puhelinosaketta, joiden arvo uhkaa mitätöityä ensi keväänä. Osakkeiden arvo on yhteensä noin 5,3 miljoonaa euroa, kertoo Yle.

Kotkan seudulla toiminut Kymen Puhelin ja Pohjois-Karjalassa toiminut Telekarelia yhdistyivät Elisaan 31.12.2013. Siitä lähtien osakkeenomistajilla on ollut mahdollisuus vaihtaa osakkeensa Elisan osakkeisiin.

Osakkeiden vaihto kannattaa, sillä yhdellä Kymen Puhelimen osakkeella saa 144 Elisan osaketta ja yhdellä Telekarelian osakkeella 25 Elisan osaketta. Keskiviikkona lasketun Elisan kurssin mukaan yhdellä Kymen Puhelimen osakkeella voi tienata lähes 6 000 euroa ja yhdellä Telekarelian osakkeella noin tuhat euroa.

Kymen Puhelimen osakkeenomistajilla on vielä vaihtamatta yli 600 osaketta, jotka vastaavat noin 90 000:ta Elisan osaketta. Niiden arvo oli keskiviikkona lasketun kurssin mukaan noin 3,7 miljoonaa euroa.

Telekarelian osakkeita on vaihtamatta 1 600 kappaletta, jotka vastaavat noin 40 000:ta Elisan osaketta. Niiden arvo oli keskiviikon kurssin mukaan noin 1,6 miljoonaa euroa.

Osakkeiden arvo on kasvanut reippaasti. Kymmenen vuotta sitten Kymen Puhelimen osakkeen arvo oli noin 2300-2400 euroa.

Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen kehottaa ottamaan yhteyttä Danske Bankiin vaihdon toteuttamiseksi.

Vanhojen osakkeiden omistajien kannattaa toimia ripeästi, sillä osakkeiden vaihto-oikeus saattaa päättyä ensi vuoden huhtikuussa Elisan seuraavassa yhtiökokouksessa.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)