Verkkouutiset

Niina Malm. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Yle: SDP:n kansanedustajalle syyte viisumijutussa

Niina Malmin saama syyte koskee tuottamuksellista virkavelvollisuuden rikkomista.

SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja kansanedustaja Niina Malm on saanut syytteen Imatran kaupungin viisumilaskuasiassa. Ylen mukaan erikoissyyttäjä Heikki Ylisirniö toteaa syytteiden tarkemman sisällön tulevan julkiseksi aikanaan Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Imatran kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki (sin.) saa syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Malmin on katsottu hyväksyneen satojen eurojen viisumilaskun, jolle kaupungin sisäisen tarkastuksen mukaan ei ole perusteita. Kyse oli Saarimäen hankkimasta neljän vuoden viisumista Venäjälle, jonka hän laskutti kaupungilta, vaikka oli jättämässä luottamustoimensa.

Saarimäen mukaan asiassa olisi tapahtunut väärinkäsitys ja hän oli viisumia tilatessaan pyytänyt laskun itselleen.

Matkatoimisto oli kuitenkin lähettänyt 419,99 euron laskun kaupungille. Niina Malm hyväksyi sen valtuuston puheenjohtajan ominaisuudessa.

Kaupungin tarkastusraportissa todettiin, että ”valtuustoon oli tulossa päätöksiä, jotka julkisessa keskustelussa jakoivat poliittisten ryhmien mielipiteitä voimakkaasti. Tässä tapauksessa oli oletettavaa, että yksittäisen valtuutetun äänestyskäyttäytymisellä saattoi olla merkitystä lopputulokseen”. Tämän on tulkittu ehkä viitanneen Imatran kaupunginjohtajan valintaan. Saarimäki äänesti SDP:n ehdokkaan puolesta.

Uusimmat
MAINOS