Verkkouutiset

Yle: Satoja käännytettyjä turvapaikanhakijoita jää laittomasti Suomeen

Suomesta käännytetään vuosittain pois tuhansia turvapaikkaa hakeneita. Monet jäävät maahan laittomasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isojen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijaryhmien palauttaminen tilauslennoilla kotimaihin on Ylen mukaan kasvussa. Esimerkiksi tänä syksynä palautetaan kotiin ainakin 200 albanialaista, joiden turvapaikkahakemuksia ei hyväksytty.

Isojen ryhmien palauttaminen kerralla on suhteellisesti halvinta. Suurin osa käännytettävistä matkaa kuitenkin pienemmässä ryhmässä tai yksin. Vapaaehtoisesti Suomesta lähtevät voivat saada tukea paluumatkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ulkomaalaisasioista vastaava ylikomisario Kaj Wahlman Helsingin poliisilaitokselta toteaa kustannuksien olleen viime vuosian keskimäärin hieman alle tuhat euroa yhden maasta poistetun osalta.

Mikäli maasta poistettavalla ei ole passia tai muita asiakirjoja on hänelle saatava omasta kotimaastaan matkatodistus ja kotimaan on myös otettava hänet vastaan. Selvittäminen voi kuitenkin olla vaikeaa ja kestää vuosia. Tämän ajan henkilö on Suomessa laittomasti.

”Niitä on useita satoja, 500–700 ehkä tällä hetkellä jotakuinkin. Näistä on osa sellaisia, joita ei varmasti missään vaiheessa saada vietyä”, arvioi Wahlman.

Wahlmanin mukaan Suomi onnistuu kuitenkin eurooppalaisittain vertailtuna hyvin käännyttämään perusteettomat turvapaikanhakijat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)