Verkkouutiset

Yle: Poliisihallitus selvittelee Suomen vastarintaliikkeen lakkauttamista

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo Yle Uutisille, että hän keskustelee uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen lakkauttamiskanteesta valtakunnansyyttäjän kanssa pikapuolin.

Myös rekisteröimätön yhdistys voidaan lakkauttaa tuomioistuimen päätöksellä, jos yhdistys on toiminut olennaisella tavalla lain tai hyvien tapojen vastaisesti.

– Keskustelen valtakunnansyyttäjänviraston kanssa pikapuoliin, onko nyt se aika, jolloin on vakavasti harkittava tällaisen yhdistyksen lakkauttamista, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo Ylelle.

Vielä ei ole selvää, ajaisiko lakkautuskannetta Poliisihallitus vai valtakunnansyyttäjä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen odottaa Poliisihallituksen selvityksen tuloksia. Hänen mukaansa syyttäjä voisi ajaa yhdistyksen lakkautuskannetta rikosjutun ohessa. Toisaalta myös Poliisihallituksella on rinnakkainen ja itsenäinen toimivalta ajaa yhdistyksen lakkauttamiskannetta.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona nuoren miehen kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä epäillyn SVL:n aktivistin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)