Verkkouutiset

Helsingin kaupungin vaakuna kaupungintalon juhlasalissa Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yle: Palkanmaksun ongelmista Helsingille neljän miljoonan euron lisäkulut

Eniten lisäkustannuksia on syntynyt palkkahallinnon henkilöstökuluista.

Pitkään jatkuneet ongelmat palkanmaksuissa on aiheuttanut Helsingin kaupungille noin neljän miljoonan euron lisäkustannukset, Yle kertoo.

Kustannukset koostuvat pääasiassa palkkahallinnon lisärekrytoinneista ja uuden Sarastia-palkanmaksujärjestelmän käyttämiseen tarvitusta asiantuntija-avusta sekä viivästysmaksuista ja -koroista.

Eniten lisäkustannuksia, noin 1,5 miljoonaa euroa, on syntynyt palkkahallinnon henkilöstökuluista. Suuri osa lisärekrytoinneista liittyy palkanmaksun haasteisiin.

– Palkkahallintoon on rekrytoitu määräaikaiseen työsuhteeseen runsaat 50 työntekijää palkka- ja muiden virheiden korjaamiseksi ja uusien ongelmien ennalta estämiseksi. Osan työsuhde jatkuu ensi vuoden puolelle, kertoo johtaja Kirsti Laine-Hendolin Ylelle.

Helsingin kaupunki arvioi, että sille koituu myös noin 1,1 miljoonan kustannukset työntekijöille suoritetuista viivästysmaksuista. Niitä Helsinki maksaa myöhässä palkkoja saaneille työntekijöilleen henkilöä kohden vähintään 50 euroa. Maksun suuruus on viisikertainen työntekijän saamaan viivästyskorkoon nähden. Kaupungin arvio työntekijöille maksettavista viivästyskoroista on yhteensä noin 250 000 euroa.

Kustannuksia voi syntyä kaupungille vielä lisää, sillä useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet vievänsä jäsentensä elämää vaikeuttavan palkkasotkuasian oikeuteen. Muun muassa ammattiliitot Tehy ja JHL ovat kertoneet haastavansa kaupungin oikeuteen.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)