Verkkouutiset

Alkon lippulaivamyymälä Helsingin keskustassa. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Yle: Nämä kansanedustajat vastustavat viinien tuomista ruokakauppoihin

Vastustus on suurinta isommissa hallituspuolueissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen kyselyyn vastanneista 133 kansanedustajasta 69 kannatti viinien myynnin laajentamista ruokakauppoihin.

Vastustaneita kansanedustajia oli 51. Heidän eduskuntaryhmänsä ovat SDP (18), keskusta (12), vihreät (7), vasemmistoliitto (6), RKP (3), KD (3) PS (1) ja kokoomus (1).

Seuraavat kansanedustajat ilmoittivat vastustavansa viinin myyntiä ruokakaupassa:

SDP (18): Marko Asell, Eeva-Johanna Eloranta, Tarja Filatov, Anneli Kiljunen, Johannes Koskinen, Aki Lindén, Riitta Mäkinen, Merja Mäkisalo-Ropponen, Johanna Ojala-Niemelä, Sirpa Paatero, Raimo Piirainen, Hussein al-Taee, Katja Taimela, Tytti Tuppurainen, Pia Viitanen, Heidi Viljanen, Tuula Väätäinen ja Paula Werning.

Keskusta (12): Pekka Aittakumpu, Petri Honkonen, Hannu Hoskonen, Hanna Huttunen, Mikko Kinnunen, Hanna Kosonen, Markus Lohi, Hanna-Leena Mattila, Jouni Ovaska, Mikko Savola, Ari Torniainen ja Anu Vehviläinen.

Vihreät (7): Tiina Elo, Satu Hassi, Saara Hyrkkö, Heli Järvinen, Jenni Pitko, Mirka Soinikoski ja Iiris Suomela.

Vasemmistoliitto (6): Veronika Honkasalo, Juho Kautto, Mai Kivelä, Pia Lohikoski, Suldaan Said Ahmed ja Johannes Yrttiaho.

RKP (3): Anna-Maja Henriksson, Anders Norrback ja Veronica Rehn-Kivi.

KD (3): Sari Essayah, Päivi Räsänen ja Peter Östman.

PS (1): Minna Reijonen.

Kokoomus (1): Paula Risikko.

– Alkon laaja verkosto palvelee hyvin ja alkoholin saatavuuden lisääminen lisää myös haittoja, SDP:n Sirpa Paatero perustelee kielteistä kantaansa Ylelle.

– Alkoholi aiheuttaa mittavia terveyshaittoja, joista osa on hengenvaarallisia. Tehokas tapa rajoittaa näitä haittoja on rajata alkoholin myyntiä. …Valitettavasti kaupat eivät pääse yhtä tarkkaan kontrolliin, jolloin alaikäiset pystyvät hankkimaan alkoholia. Tämän huomioiden ei ole hyvä ajatus tuoda entistä vahvempia juomia entistä helpommin saataville, vihreiden Iiris Suomela perustelee kielteistä kantaansa Ylelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)