Verkkouutiset

Raja-Joosepin raja-asema Ivalossa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Näin monella itärajan vuosina 2015-16 ylittäneellä on oleskelulupa

Lähes puolet turvapaikanhakijoista sai jäädä Suomeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen selvityksen mukaan itärajalta vuonna 2015-2016 tulleesta 1721 turvapaikanhakijasta 818:lla on edelleen jonkinlainen oleskelulupa Suomessa.

Turvapaikanhakijoista siis lähes puolet saivat jäädä Suomeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Merkittävin lähtömaa vuonna 2015 oli Afganistan, josta turvapaikanhakijoita tuli 711. Ihmisiä tuli Venäjän rajan yli myös Syyriasta, Irakista ja Iranista. Tämän lisäksi ihmisiä saapui myös Etelä-Aasian maista.

Vuonna 2015 Venäjän pohjoisten raja-asemien kautta saapuneiden turvapaikanhakijoiden osuus oli vähäinen verrattuna kokonaismäärään Suomessa. Turvapaikanhakijoita saapui tuona vuonna yhteensä noin 32 000. Helsingin Sanomien mukaan heistä noin kolmasosa on saanut oleskeluluvan vuoteen 2020 mennessä.

Tänä vuonna itärajan yli tulleille turvapaikanhakijoille ei ole vielä tehty myönteisiä turvapaikkapäätöksiä. Pieni määrä hakijoita on saanut kielteisen päätöksen, sillä nopeimmin pyritään tekemään päätökset, jossa perustetta turvapaikalle ei selkeästi ole.

Itärajan ylittäneiden hakemuksia on priorisoitu Maahanmuuttovirastossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)