Verkkouutiset

Yle muutti Työläisten riisto -aihealueensa nimen, uusi tagi on Työntekijöiden riistäminen

Yleisradio on vuosien ajan koonnut samaan tagiin "työläisten riistoon" liittyvät uutisjuttunsa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle Uutisten nettisivuilla on yhdeksi aihealueeksi pitkään ollut määriteltynä Työläisten riisto. Sen nimeksi on vastikään muutettu Työntekijöiden riistäminen.

Tästä Ylen linkistä avautuvalta sivulta löytyy tagattuna kymmeniä juttuja aiheesta eri vuosilta.

Työläisten riisto on marxilainen termi ja oli Neuvostoliiton yleistä retoriikkaa. Karl Marx (1818-83) kirjoitti kapitalistien voittojen takana olevan työläisille maksamaton työpanos, joka on riistoa, eli työläisten kapitalisteille tuottamaa lisäarvoa. Kapitalisti riistää pitämällä työläisen tuottaman lisäarvon itsellään.

Aihealueella Ylellä olevia tuoreimpia juttuja ovat muun muassa Nainen työskenteli perheessä ilman palkkaa 13 vuotta – käräjäoikeus hylkäsi ihmiskauppa- ja kiskontasyytteet, Yrittäjän sakkotuomio kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä jää voimaan ja Pitseriamafian laaja talousrikosjuttu siirtymässä syyteharkintaan – Turvapaikanhakijoille maksettu alipalkkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)