Verkkouutiset

Matkustajia Helsinki-vantaan lentoasemalla 1. joulukuuta 2021. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yle: Koronarajoitusten rikkomisesta tehtiin satoja rikosilmoituksia

Valtasa rikosilmoituksista painottui Varsinais-Suomeen ja pääkaupunkiseudulle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuosien 2020-2022 aikana voimassa olleiden koronavirusepidemian vuoksi voimassa olleiden rajoitteiden rikkomisesta tehtiin satoja rikosilmoituksia, kertoo Yle.

Valtaosa koronarajoitusten rikkomisesta rikosilmoituksista koski terveydensuojelurikkomuksia tai koronatestiä koskevia laiminlyöntirikkomuksia. Terveydensuojelurikkomuksista on selvinnyt noin puolet.

Valtaosa rikkomuksista kirjattiin Varsinais-Suomeen Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueelle ja Helsingin sekä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksille.

Rikkomusten maantieteellinen painotus johtuu Ylen mukaan enimmäkseen sillä, että Varsinais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla sijaitsee satamia ja lentokenttiä, jotka olivat auki myös rajoitusten aikana.

Siksi rikkomukset liittyen esimerkiksi matkustamista koskeviin sääntelyyn painottuvat Varsinais-Suomen ja pääkaupunkiseudun alueille.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)