Verkkouutiset

Kokoomus on pysynyt Ylen kannatusmittauksen mukaan Suomen suosituimpana puolueena. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

Yle: Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena

Keskustan kannatuksen lasku jatkuu.

Taloustutkimuksen elokuun puoluekannatusmittauksen mukaan kokoomus on Suomen suosituin puolue 23,4 prosentin kannatuksella, kertoo Yle.

– Kokoomuksen kannatus on edelleen poikkeuksellisen korkealla tasolla, sanoo tutkimuspäällikkö Tuomo Turja Taloustutkimuksesta.

Korkea kannatus on pysynyt vakaana. Heinäkuussa julkaistussa kannatusmittauksessa kokoomus sai 23,7 prosentin osuuden.

– Kokoomus on ollut kevätkaudella parhaimmillaan 26 prosentissa, ja nyt kannatus on 23 prosenttia. Näin pitkä ja selkeä johto muihin puolueisiin on aika poikkeuksellista.

Toiseksi suosituin puolue on sosiaalidemokraatit 20,3 prosentilla.

Kolmanneksi suosituin puolue on perussuomalaiset 16,1 prosentin kannatuksellaan.

Keskusta on menettänyt kannatusta saman verran ja on nyt 11 prosentissa.

– Lasku ei ole hirveän jyrkkää, mutta sitä on kuitenkin tullut 2,5 prosenttiyksikköä huhtikuusta lähtien. Tähän ei ole ehkä syynä mitään selkeää politiikka-asiaa, sanoo Turja.

Turjan mukaan kyse on liikehdinnästä porvaripuolueiden välillä.

– Kokoomus on vienyt keskustan äänestäjiä. Toisaalta perussuomalaisten kannatus on ollut kesän aikana hienoisessa nousussa. Tutkimus näyttää, että keskustan kannatusta vuotaa myös perussuomalaisille.

Muista puolueista vihreiden kannatus on hieman laskenut 9,7 prosenttiyksiköstä 9,3 prosenttiin. Samalla vasemmistoliiton kannatus on noussut 0,3 prosenttiyksikköä, joten se on nyt 8,1 prosenttia.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)